Bine ai venit pe pagina web WEAP
WEAP
WEAP este initiativa Stockholm Environment Institute.


Despre WEAP

Acasa
De ce WEAP?
Caracteristici
Ce e nou?
Imagini Captate ale Modelului
Demonstratie
Aplicatii
Publicatii
Istorie si Contributii

Utilizare WEAP
Descarca
Licenta
Ghid de utilizare
Tutoriale
Video
Resurse

Forum Utilizatori
Discutii
Lista Membrii
Editare Profil

Suport Aditional
Instruire
Cursuri Universitare
Colaborare

Despre Noi
Programul privind Resursele de Apa SEI-US
Va rugam sa ne contactati


Stiri despre Mediul Inconjurator
LEAP
Interesat de Energie?
Citeste despre LEAP: Programul SEI pentru planificarea energiei.

Caracteristicile WEAP

O interfata grafica pentru baza de date GIS ofera un mijloc simplu, inca puternic, pentru construirea, vizualizarea si modificarea configuratiei. Utilizatorul creaza o schema a sistemului, elementele sistemului putand fi adaugate cu ajutorul mouse-ului prin metoda "drag and drop". Aceste elemente pot fi suprapuse pe o harta construita din Arcview sau un alt standard GIS sau fisier grafic. Datele oricarui component pot fi editate in mod direct dand clic pe simbolul componenetului dorit din schema. Utilizatorul poate consulta sistemul de Ajutor al caracteristicilor programului WEAP de oriunde. Wizard-urile, solicitarile si mesajele de eroare ofera consiliere in timpul utilizarii programului. Cu ajutorul sistemului de raportare foarte flexibil si complet, utilizatorul poate personaliza rapoartele sub forma de grafice, tabele sau harti si sa aleaga, dintre mai multe optiuni, formatul acestora (ex., metric sau unitati englezesti, ani, nivele absolute, parti procentuale, sau rata de crestere). Configuratiile specifice ale raportarilor pot fi salvate ca "favorite", care pot fi combinate in "prezentari generale", sau rezumate, a indicatorilor cheie ai sistemului; prezentarile generale pot fi apoi retinute pentru examinare.

WEAP este disponibil in urmatoarele limbi (in unele limbi traducerea nu este completa): Engleza, Araba, Chineza, Persana, Franceza, Greaca, Coreana, Portugheza, Rusa, Spaniola si Thailandeza. O optiune din meniul WEAP permite utilizatorului sa shimbe limba. Va rugam sa ne contactati daca vreti sa va alaturati altor voluntari ca sa ajutati la traducerea WEAP in aceste limbi sau in alte limbi.

Caracteristicile principale

 • Sistem integrat de planificare a resurselor de apa
 • Constructia de modele pentru: Scurgerea apelor provenite din precipitatii si infiltratia, evapotranspiratia, necesarul apei pentru culturi si productivitatea, interactiunea dintre apele de suprafata si apele subterane, si calitatea apei din cursurile de suprafata.
 • Baza GIS, interfata grafica "drag and drop"
 • Capacitatea de constructie a modelelor cu ajutorul numeroaselor functii pentru constructie
 • Definirea variabilelor si ecuatiilor de catre utilizator
 • Link-uri dinamice catre editoare de tabele si alte modele
 • Programul liniar integrat rezolva ecuatiile de alocare
 • Structuri de date flexibile si expandabile
 • Un sistem de raportare care cuprinde grafice, tabele si harti
 • Sistem de Ajutor si Ghid de Utilizare
 • Cerinte minime: sistem de operare Windows XP, Vista, 7, 8 sau 10 cu minim 256 MB RAM

Structura

WEAP cuprinde cinci puncte de vedere principale

Schema - Uneltele GIS permit configurarea usoara si rapida a sistemului, cu posibilitati "drag and drop" pentru a crea si pozitiona elementele. Adauga fisiere vactoriale si raster ArcView si alte standarde GIS ca straturi de fond. Acces rapid la date si rezultate pentru oricare dintre elementele sistemului.

Baza de date - instrumentele unui model de constructie te ajuta sa creezi variabile si relatii, sa introduci presupuneri si proiectii utilizand expresii matematice, si link-uri dinamice catre Excel pentru importul si exportul de date.

Rezultate - afisare flexibila si detaliata a modelelor de iesiri poate fi vazuta sub forma grafica, tabelar sau harti. Formatele grafic si harti permit viziuni animate ale rezultatelor in timp.

Explorator de scenarii - creaza un grup cu grafice pentru a sublinia indicatorii cheie ai sistemului pentru o revizuire rapida. Observa cum schimbari ale datelor de intrare pot afecta rezultatele.

Note - documenteaza datele si presupunerile.

pagina urmatoare: Ce e nou?