Welcome to WEAP's Website
WEAP
WEAP is an initiative of the Stockholm Environment Institute.


About WEAP

Home
Why WEAP?
Features
What's New?
Sample Screens
Demonstration
Applications
Publications
History and Credits

Using WEAP
Download
Licensing
User Guide
Tutorial
Videos
Resources

User Forum
Discussions
Members List
Edit Profile

Additional Support
Training
University Courses
Collaboration

About Us
SEI-US Water Resources Program
Please Contact Us


 Environmental News
LEAP
Interested in Energy?
Read about LEAP: SEI's software for energy planning.

User Forum

All Topics | Topic "Linking Transmission Losses"
Log in to post new messages or reply to existing messages.
 
Author Message
Christian Hunter

Subject: Linking Transmission Losses   
Posted: 10/6/2014 Viewed: 8490 times
My watershed has significant transmission losses (40%) in both irrigation canals and water utility distribution. I would like to model part of these losses as "Loss to Groundwater" but WEAP says I have to assign a groundwater node for these losses. Being that both the source and the demand nodes are already linked, does that mean I have to specifically link "Transmission link from XXX to demand node XXX"? If so, in which column of the shapefile attribute table do I use? Demand?

Thanks!
Christian Hunter

Subject: Re: Linking Transmission Losses   
Posted: 10/10/2014 Viewed: 8446 times
Hey, so I just had an "Oh duh!" moment. It´s alot easier than I thought. No changes need to be made to the MODFLOW shapefile as I thought. To the left of the space where you assign the percentage lost from transmission to groundwater is a blank space with a drop-down option where you can select the WEAP (not MODFLOW) groundwater node (in my case I simply called it "Groundwater". Hopefully my dumb error will help the rest.
Saludos!
Topic "Linking Transmission Losses"