Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα του WEAP
WEAP
Το WEAP είναι μια πρωτοβουλία του Stockholm Environment Institute.


Σχετικά με το WEAP

Αρχική Σελίδα
Γιατί το WEAP;
Χαρακτηριστικά
Τί νέο υπάρχει;
Δείγματα Εικόνων
Επίδειξη
Εφαρμογές
Δημοσιεύσεις
Ιστορική Αναδρομή και Συνεισφορά

Χρησιμοποιώντας το WEAP
Λήψη
Αδειοδότηση
Οδηγός Χρήστη
Εκπαιδευτικό Υλικό
Videos
Υλικό

Συζητήσεις Μελών
Συζητήσεις
Λίστα Μελών
Επεξεργασία Προφιλ

Πρόσθετη Βοήθεια
Εκπαίδευση
Πανεπιστημιακά Μαθήματα
Συνεργασίες

Ποιοί Είμαστε
Πρόγραμμα Υδατικών Πόρων του SEI-US
Επικοινωνήστε μαζί μας


Περιβαλλοντικές Ειδήσεις
LEAP
Ενδιαφέρεστε για την Ενέργεια;
Ενημερωθείτε για το LEAP: Το λογισμικό του SEI για τον ενεργειακό σχεδιασμό.

Ιστορική Αναδρομή και Συνεισφορά

Ιστορική Αναδρομή και Συνεισφορά

Το WEAP δημιουργήθηκε το 1988, με σκοπό να αποτελέσει ένα ευέλικτο, ολοκληρωμένο και "διαφανές" εργαλείο σχεδιασμού για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας της τρέχουσας εικόνας ζήτησης και προσφοράς νερού και την διερεύνηση εναλλακτικών μακροχρόνιων σεναρίων.

Η πρώτη σημαντική εφαρμογή του WEAP ήταν στην Αράλη περιοχή το 1989 με τη χορηγία του νεοϊδρυθέντος Stockholm Environment Institute (SEI). To SEI συνέχισε να υποστηρίζει την ανάπτυξη του WEAP μέσω του US Center (SEI-US), το οποίο ιδρύθηκε το 1989 και φιλοξενήθηκε από το Tellus Institute μέχρι το 2006. Με το πέρασμα των χρόνων το WEAP έχει βρεί εφαρμογή σε πολλές χώρες και λεκάνες απορροής. Το λογισμικό έχει διαδοθεί στους σχεδιαστές υδατικών συστημάτων σε όλο τον κόσμο.

Προσφορά

Την ανάπτυξη και διανομή του λογισμικού WEAP διαχειρίζεται ο Jack Sieber από το Περιβαλλοντικό Ινστιτούτο της Στοκχόλμης (SEI).

Το WEAP σχεδιάστηκε από τον Paul Raskin, Πρόεδρο του Tellus Institute, και αναπτύχθηκε υπό την εποπτεία του μέχρι το 2001. Πολλοί συνέβαλαν στην ανάπτυξη και την εφαρμογή του WEAP από την έναρξή του. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους:: Paul Raskin, Eugene Stakhiv, Ken Strzepek, Zhongping Zhu, Bill Johnson, Evan Hansen, Charlie Heaps, Dmitry Stavisky, Mimi Jenkins, Jack Sieber, Paul Kirshen, Tom Votta, David Purkey, Jimmy Henson, Alyssa Holt McClusky, Eric Kemp-Benedict, Annette Huber-Lee, David Yates, Peter Droogers, Pete Loucks, Jeff Rosenblum, Winston Yu, Chris Swartz, Sylvain Hermon, Kate Emans, Dong-Ryul Lee, David Michaud, Chuck Young, Martha Fernandes, Brian Joyce, Chayanis Krittasudthacheewa, Andre Savitsky, Daene McKinney, Marisa Escobar, Vishal Mehta, Johannes Wolfer, Markus Huber, Abdullah Droubi, Mahmoud Al Sibai, Issam Nouiri, Ali Sahli, Mohamed Jabloun, Alex Bedig, Jean-Christophe Pouget, Francisco Flores, Laura Forni, Anne Hereford, Stephanie Galaitsi, Nick Depsky, Bart Wickel, Manon Kaenel and Susie Bresney.

Χρηματοδότηση

Many organizations have generously contributed major funding for the development of WEAP. We gratefully acknowledge:

Μετάφραση

Η γλωσσική μετάφραση έγινε με την γενναιόδωρη συνεισφορά των:

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα