Bine ai venit pe pagina web WEAP
WEAP
WEAP este initiativa Stockholm Environment Institute.


Despre WEAP

Acasa
De ce WEAP?
Caracteristici
Ce e nou?
Imagini Captate ale Modelului
Demonstratie
Aplicatii
Publicatii
Istorie si Contributii

Utilizare WEAP
Descarca
Licenta
Ghid de utilizare
Tutoriale
Video
Resurse

Forum Utilizatori
Discutii
Lista Membrii
Editare Profil

Suport Aditional
Instruire
Cursuri Universitare
Colaborare

Despre Noi
Programul privind Resursele de Apa SEI-US
Va rugam sa ne contactati


Stiri despre Mediul Inconjurator
LEAP
Interesat de Energie?
Citeste despre LEAP: Programul SEI pentru planificarea energiei.


Online, interactive, introductory training course
23-25 January 2018

Register now -- space is limited

Bine ai venit la WEAP!

WEAP (sistem de ”Evaluare si Planificare a Resurselor de Apa”) este un instrument software usor de utilizat care duce la o abordare integrata a planificarii resurselor de apa.

Provocarile legate de managementul apei potabile devin tot mai comune. Alocarea resurselor limitate de apă între utilizatorii din agricultură, centrele populate si mediu, necesită acum o integrare a resurselor de apa, cererii de apa, calitatii apei şi considerentele ecologice. Sistemul de Evaluare si Planificare a Resurselor de Apa, pe scurt WEAP, are drept scop incorporarea acelor probleme intr-un instrument practic, inca robus, consacrat planificarii integrate a resurselor de apa. WEAP este dezvoltat de catre Stockholm Environment Institute's U.S. Center.

Principalele caracteristici ale WEAP

Abordare Integrata O abordare unica pentru evaluarea planificarii integrate a resurselor de apa
Procesul partilor interesate Structura transparenta faciliteaza angajarea diferitelor parti interesate intr-un dialog deschis
Bilantul apei O baza de date contine informatii cu privire la cererea si resursele de apa pentru a conduce modelul bilantului masic al apei prin sistemul arhitectural link-node
Bazat pe Simulare Calculeaza cererea si oferta de apa, scurgerile de suprafata, infiltratia, necesarul culturilor agricole, debitele scurse si stocate, poluarea, tratarea apei, calitatea apei evacuate si calitatea apei din cursul de apa pentru diferite scenarii hidrologice si politice.
Scenarii Plitice WEAP evalueaza o gama larga de sisteme de gestionare durabila a resurselor de apa si activitati de management, luand in considerare folosintele multiple si concurente de apa.
Interfata Prietenoasa Interfata grafica GIS cu posibilitati "drag and drop" cu model flexibil de iesiri precum harti, grafice si tabele.
Integrarea Modelului Legatura dinamica cu alte modele si programe, cum ar fi QUAL2K, MODFLOW, MODPATH, PEST, Excel si GAMS

WEAP Schematic

pagina urmatoare: De ce WEAP?